La nova revista gratuïta per a escriptors Taller de letras va començar ahir la seva vida en paper a través del seu primer número que, en tota una declaració d’intencions, no està encapçalat per la xifra «1» que sol acompanyar totes les publicacions que inicien la seva trajectòria, sinó que presenta una enorme lletra «A» que omple tota la portada. La Sala d’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés del Portal de l’Àngel, a Barcelona, va ser el lloc escollit per donar la benvinguda al nou projecte de comunicació literària, publicat per Bcn press, que en comptes de centrar-se en les ressenyes de llibres i les entrevistes promocionals a escriptors que solen trobar-se en aquest tipus de publicacions, prestarà una atenció especial a la creativitat literària i al procés d’escriptura, elements que solen preocupar especialment els escriptors novells.
En aquest sentit, els autors que tot just comencen a experimentar amb la literatura, que es presenten als primers concursos literaris o que somien a veure publicats els seus textos constitueixen el públic objectiu del nou mitjà. En efecte, Taller de letras pretén ser una eina eminentment pràctica perquè els nous creadors puguin compartir les seves inquietuds i puguin prendre com a referents els casos d’autors que han reeixit davant del temut paper en blanc, del repte de presentar un original a una editorial o de l’odissea de posicionar la novel·la d’un escriptor poc conegut.
Per tal d’arribar a aquest públic, Taller de letras, que tindrà una periodicitat de publicació trimestral, es distribuirà a través de cafeteries literàries, llibreries, biblioteques i, sobretot, tallers de literatura de Barcelona, Madrid i, més endavant, d’altres llocs de l’estat espanyol, raó per la qual la revista és en castellà. L’objectiu d’aquest model de distribució reduït i específic és el d’aconseguir que cada exemplar «arribi a les mans de la persona adequada», segons va afirmar Aureli Vázquez, director de la revista, durant l’acte de presentació. Al capdavall, la meta ideal de la revista serà convertir-se en un «canal de comunicació compartit dels tallers literaris de tota Espanya», va afegir.
El primer número de la revista, alguns dels articles de la qual també es poden consultar en versió on-line, inclou una conversa amb Sandra Bruna, que acaba de complir deu anys com a agent literària de Barcelona i ha acompanyat escriptors com Ildefonso Falcones i Martí Gironell, i una entrevista a Eloy Moreno, autor d’El bolígrafo de gel verde qui, abans que l’editorial Espasa s’interessés per la seva novel·la, va encarregar-se de la promoció de la seva obra fent de venedor davant les llibreries de Castelló i València.
Per a les properes edicions, Aureli Vázquez va avançar que s’abordaran temàtiques com l’autoedició, les distraccions que dificulten la concentració necessària per escriure i els grans pilars del màrqueting editorial, entre d’altres. La revista, a més, està oberta a les col·laboracions i als suggeriments dels escriptors que desitgin escriure per a escriptors.
jordibarcino says
Uau! Molt bon post! Jo sóc escriptor i m’interessa especialment aquesta revista. Per cert, sabeu algun lloc concret (en quines cafeteries o llibreries) la puc trobar a BCN?
Ja que sou amants de la literatura, us passo l’enllaç del meu bloc de narracions eròtiques en català. A veure si us agrada: http://narracionserotiques.wordpress.com
Una abraçada!
Robert Sendra says
Hola Jordi! Moltes gràcies pel teu comentari. Diria que un dels llocs on es va comentar que es pot trobar la revista és a la llibreria Laie. De totes maneres, et recomano que per assegurar-te del lloc concret on adquirir-la ho preguntis a la fan page de la revista: http://es-es.facebook.com/tallerdeletras
Gràcies de nou i que vagi molt bé!